Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Προώθηση των ηλεκτροκίνητων σκούτερ στην Αττική μέσω του project EleCTra


Στα πλαίσια του έργου Ele.C.Tra., η AVMap GIS A.E. και το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.) ενώνουν τις δυνάμεις τους για την δημιουργία Εθνικής Ομάδας Στήριξης (National Support Groups) του έργου.
Η EleCTra Εθνική Ομάδα Στήριξης θα διοργανώνει τακτικές συναντήσεις εργασίας και ημερίδες με στόχο την διάχυση των ευρωπαϊκών στρατηγικών στην Ελλάδα, την διερεύνηση των τοπικών συνθηκών εφαρμογής προγραμμάτων διαχείρισης κοινόχρηστων ηλεκτρικών σκούτερ σε δήμους της Ελλάδας, καθώς και την ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση για κάθε σχετικό ζήτημα.
Με τη χρόνια εμπειρία του, το Ινστιτούτο θα συμβάλει στην καλύτερη υλοποίηση του έργου στο επίπεδο τεχνογνωσίας και νομοθετικού πλαισίου στην Ελλάδα στον τομέα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενώ η AVMap θα συμβάλλει με την τεχνογνωσία της στον τομέα της γεωπληροφορικής, αλλά και στη δικτύωση του έργου με τους ενδιαφερόμενους φορείς.
Στόχος της Εθνικής Ομάδας Στήριξης είναι η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων φορέων (ιδιωτικών και δημόσιων) γύρω από θέματα που αφορούν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και κυρίως τα σκούτερ στην Ελλάδα, αλλά και να μοιραστούν την εμπειρία τους σε θέματα ηλεκτροκίνησης.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εταιρείες που έχουν ως αντικείμενο τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, σε φορείς και Ινστιτούτα που σχετίζονται με την Ενέργεια αλλά και σε Δήμους και Περιφέρειες που θα μπορούσαν να υλοποιήσουν ένα παρόμοιο έργο. Επίσης στην Εθνική Ομάδα Στήριξης μπορούν να συμμετάσχουν και φορείς που ασχολούνται με τον τομέα του τουρισμού (ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία κ.α.).
Το έργο Ele.C.Tra. σκοπό έχει να προωθήσει τη χρήση των ηλεκτρικών σκούτερ σε αστικές περιοχές, εμπλέκοντας πολίτες και τουρίστες στην καθημερινή χρήση των «πράσινων» μέσων μεταφοράς και εκσυγχρονίζοντας τα οχήματα πόλης. Αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσω του scooter short sharing systems. Στη χώρα μας θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.
Το έργο Ele.C.Tra. συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Intelligent Energy (CIP-IEE 2012) Συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι το ποσό των 1.266.186€ και θα διαρκέσει από το 2013 έως το 2015.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο electraproject.eu, electra@avmap.gr για να δηλώσετε συμμετοχή στην Ομάδα Στήριξης του EleCtra.

livester - inews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου