Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Πάτρα: Εγκαινιάζεται αύριο το Ενεργειακό Κέντρο Πληροφόρησης για τη Βιομάζα

Σε κόμβο που θα παρέχει πληροφορίες, συμβουλές και καθοδήγηση σε φορείς για ζητήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή και τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων στοχεύει να γίνει το Ενεργειακό Κέντρο Πληροφόρησης για τη Βιομάζα, που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου (11.00 π.μ.) στο Μονοδένδρι.
Το Ενεργειακό Κέντρο δημιουργήθηκε από την ΑΔΕΠ ΑΕ και τον Δήμο Πατρέων, στο πλαίσιο του Εργου PROFORBIOMED του Προγράμματος MED, και θα λειτουργεί στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Μονοδενδρίου.

Το Ενεργειακό Κέντρο Πληροφόρησης για τη Βιομάζα είναι περιφερειακής εμβέλειας και στοχεύει να γίνει ένας κόμβος που θα παρέχει πληροφορίες, συμβουλές και καθοδήγηση σε φορείς, οργανώσεις, απλούς πολίτες, σχολεία κ.ά. σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, τις επιπτώσεις της, τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και πως αυτές εξαρτώνται από την παραγωγή ενέργειας και τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων και ιδιαίτερα βιοκαυσίμων βιομάζας.
Η βιομάζα είναι το βιο-αποικοδομήσιμο κλάσμα προϊόντων, αποβλήτων και καταλοίπων βιολογικής προέλευσης από τη γεωργία (συμπεριλαμβανομένων των φυτικών και ζωικών ουσιών), τη δασοκομία και τις συναφείς βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, καθώς και το βιο-αποικοδομήσιμο κλάσμα των βιομηχανικών και αστικών αποβλήτων.
Το Κέντρο στοχεύει, χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα πληροφόρησης, να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα κλιματικής αλλαγής, εξοικονόμησης ενέργειας και χρήσης βιοκαυσίμων, και παράλληλα να προωθήσει τη χρήση βιομάζας αναπτύσσοντας δίκτυα με παραγωγούς ξυλώδους βιομάζας (Συνεταιρισμούς Υλοτομίας, Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, Βιοτεχνίες Ξυλείας), καθώς και με εμπειρογνώμονες σε άλλους τομείς της βιο-ενέργειας, της βιομηχανίας και της διαχείρισης των αποβλήτων. εξειδικευμένο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό.

pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου